Χρονια πολλά σοσιαλ-ηστές

pasok-afisa-6

θα ήθελα με αφορμή τα γενέθλια του απο-κομματος του ΠΑ.ΣΟΚ που κλεινει τα 40 χρόνια δράσης να κάνω ένα μίνι αφιέρωμα στο κατά πόσο έχει προσφέρει στην Ελλάδα το σοσιαλιστικό κίνημα της Ελλάδος.

Το ΠΑ.ΣΟΚ δημιουργήθηκε σε μια περίοδο δύσκολη για την Ελλάδα το 74, όταν ακομα υπήρχαν ταξικές διαφορές μεταξύ δεξιάς που εκπροσωπούσε την αστική τάξη και το ΠΑ.ΣΟΚ που εκπροσωπούσε την εργατική τάξη.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου προερχόμενος εξ Αμερικής και με έξυπνο τρόπο κατάφερε να πείσει τους Έλληνες ότι θα αλλάξει την κακή κατάσταση του κράτους και θα έκανε την Ελλάδα χωρίς ανισότητες και θα έδινε προοπτικές για όλους.

Πραγματικά απο το 74 μέχρι το 80 το ΠΑ.ΣΟΚ έκανε μια αριστερή στροφή καιροσκοπικά μεν αλλά την έκανε για να ανατρέψει το γνωστό μεταχουντικο κράτος της Δεξιάς που εκπροσωπούσε η ΝΔ.

Συνασπίστηκε με δυνάμεις του παλιού κέντρου και χτύπησε την μεσοαστική τάξη κάνοντας μια έξυπνη τακτική κίνηση, ρητορική του τύπου ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, κλεμμένο βέβαια από το ΚΚΕ και την ευρύτατη αριστερά, το ΠΑ.ΣΟΚ κατάφερε να φτάσει το 81 στην εξουσία με μεγάλο ποσοστό.

Έπαιξε ρόλο και το όνομα Παπανδρέου ο γιός του γέρου της δημοκρατίας έπαιξε ένα Α ρόλο, ήταν ριζοσπαστικό να εισαι ΠΑΣΟΚ τα 80s , διότι έφερε μια νέα τάση στην μικροαστική Ελλάδα

Η εξουσία του ΠΑΣΟΚ απο το 81 μέχρι το 89 έδειξε στο κατα πόσο αντιλαμβανόνταν το κράτος, το ΠΑ.ΣΟΚ έφτιαξε δικό του κράτος με τους γνωστούς πρασινοφρουρούς είσαι μέλος του ΠΑΣΟΚ έβρισκε δουλειά παντού…θέλεις να εξασφαλίσεις τα παιδιά σου, γινε ΠΑΣΟΚ και όλα ειναι εξασφαλισμένα.

Η Ελλάδα έμεινε στο ΝΑΤΟ και στην ΕΟΚ που έβριζε μέχρι πριν αναλάβει την εξουσία στην ουσία δηλαδή αντέγραψε το κράτος της δεξιάς που μισούσε με ενα πιο ριζοσπαστικό τρόπο.

Καταλήστεψε τα ταμεία τα όποια άλλαξε το σύστημα της παιδείας και δημιούργησε συνδικάτα δικά του που ακόμα και σήμερα έχουν την ρίζα της πασοκοποιήσης.

Τα σκάνδαλα με τα Πετσετάκια και με την Τράπεζα Κρήτης ηταν τα πιο γνωστά, τα μικροαστικά σκάνδαλα με την διαφθορά και την διαπλοκή που έφερε το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα σε πολλούς τομείς ήταν πρωτόγνωρα.

Η Β γενια ΠΑΣΟΚΩΝ απο το 93 μέχρι το 2004 ηταν η πιο εκσυγχρονιστική που απέφερε μίζες απο Ολυμπιακά έργα, λεφτά απο εξοπλιστικά κλπ…

Ο Σημιτης σαν πρωθυπουργός ηταν ο πιο ΔΕΞΙΟΣ που πέρασε ποτέ απο την Ελλάδα, ο Σαμαράς και ο Μητσοτάκης μπροστά του ειναι νεούδια, κατάφερε και έφτιαξε ένα ειδικό κράτος για τους επιχειρηματίες λαμόγια με τις κατασκευαστικές και έφτιαξε το δικό του κράτος και έδωσε μια ανεύ λόγου δικιά του αξία

Ο αρχιερέας της διαπλοκής όπως τον ειχαν βαπτίσει πολύ εύστοχα…δυστυχώς η τελευταία δεκαετία ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για την άνοδο του χρέους, όσο και για την σημερινή κατάντια.

Μην ξεχνάμε οτι επί Σημίτη  μπήκαμε στο ευρώ με πλαστά στοιχεία…για αυτό η τρόικα το έφερε σαν ακράδαντο στοιχείο το 2010

Ας έχει καλά ο Θεός τον ΓΑΠ που κατάφερε και ξεσκέπασε το ΠΑΣΟΚ, αθελα του ίσως η λόγω βλακείας και έβαλε την Ελλάδα στο ΔΝΤ και έτσι ο νεοΈλληνας ραγιάς που μέχρι το 2009 πίστευε ακόμα στον σοσιαλισμό του ΠΑΣΟΚ κατάλαβε οτι για 30 χρόνια τον ειχαν για πολύ ΜΑΛΑΚΑ

Έτσι αν και αργά μπήκαμε στα μνημόνια τα όποια θα μπορούσαμε να τα έχουμε  αποφύγει εαν το ΠΑΣΟΚ ηταν όντως λαϊκό και ριζοσπαστικό και όχι ένα κόμμα ληστών και απατεώνων.

Για αυτό λοιπόν θα ήθελα να πω χρόνια πολλά και καλή φυλακή σε όσους πασόκους και πρασινοφρουρούς μας έφεραν ώς εδω και δεν ειναι μόνο αυτοί ειναι και οι δεξιοί…αλλά οι πασόκοι ειναι οι πρώτοι ΔΙΔΑΞΕΣ

Εύχομαι οι μιμητές τους να μην ειναι οι συριζαίοι που όπως μας δείχνουν κάνουν τα πάντα  να γίνουν το νέο ΠΑΣΟΚ!!!

Να εκλάβουμε σαν παράδειγμα προς αποφυγή και όχι προς μίμηση το ΠΑΣΟΚ

Advertisements

About Σκεπτόμενος7

Μαχητής της Ελευθερίας, σκεπτόμενος Ολυμπιακός και εχθρός του μαλάκα
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s